Hvad koster det at bygge ny garage?

Posted by on Jul 15, 2017 in Udendørs | 0 comments

Hvad koster det at bygge ny garage?

Nu hvor du har dine planer med dit garagebyggeri på plads, så vil du sandsynligvis gerne vide, om du har råd til at bygge den nye garage. Det er et dilemma, mange mennesker har i forbindelse med garagebygning. Spørgsmålet om, hvad prisen på garagen vil blive, er ikke altid let at finde svar på, og kan variere markant afhængigt af den givne situation.

Der er flere ting, du skal tænke på, når du bygger en garage.

– Hvor komplicerede er dine planer ang. byggeriet?

– Planlægger du at udføre noget af arbejdet selv?

– Leveomkostningerne i dit område

Andre ting du skal holde i baghovedet

Derudover kan priserne på byggematerialer svinge utrolig meget afhængigt af sæsonen og andre variabler. Der er ret stor forskel på at bygge en bilgarage uden opholdsstue, og bygge en bilgarage med plads til tre biler og en studielejlighed. I det første tilfælde er der ikke brug for el-installationer eller værktøjskoblinger, hvilke porte til garager, og i sidstnævnte tilfælde er der nogle dyre EL-installationer plus materialer, som f.eks. lysinstallation, tæpper osv., som skal være på plads.

Garagebyggere kræver forskellige beløb afhængigt af hvilket område det drejer sig om i landet. Vores forskning viste ikke nogen pålidelige tal ift. byggeri og de forbundede omkostningerne ved opførelse af en garage, men der er til gengæld gode data om omkostningerne ved at bygge et nyt hjem i forskellige regioner i landet. Sammenligning af data omkring pris på husbyggeri giver os nogle tal, der kan bruges til sammenligninger.

Disse data er fra Danmarks Statistik for boligbygningsomkostninger i 2008. Den gennemsnitlige pris pr. kvadratmeter for at bygge et nyt hjem i 2008:

• Syd: 526 kr.
• Midt: 580 kr.
• Nord: 780 kr.
• Vest: 740 kr.

Bygningsomkostninger

Da bygningsomkostningerne i syd er mindst, vil det være fundamentet for denne analyse. Sammenlignet med omkostningerne ved bygning i syd:
• Midt er 10% dyrere
• Nord er 48% dyrere
• Vest er 40% dyrere

Priser baseret på regioner

Den region, du bor i har stor effekt på din garagepris. For eksempel ville omkostningerne til at bygge en 60.000 kroners garage i syd koste dig 98.000 i nord – og dette tager ikke højde for forskellen mellem at bygge en garage på landet i forhold til et byområde.

Boligpriserne stiger og falder. I byggebranchen fester man, eller også det helt modsatte – priserne faldt eksempelvis meget fra 2007 til 2008, men er derefter steget igen.

Garagepriserne vil ikke 100% følge disse stigningerne og fald, men svingerne kan stadig give os en indikation om garageprisen på et bestemt tidspunkt. Hvis garagen skal bygges i et boligkvarter, er det sikkert at sige, at garagens pris pr. kvadratmeter vil nærme sig prisen pr. kvadratmeter for en bolig.

Jo mere dine planer for et garagebyggeri ligner et hus, jo tættere vil garagens pris pr. kvadratmeter være på et hus’ pris. Hvis håndværkere bygger garagen for dig, vil det selvfølgelig blive dyre, end hvis du gør det selv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *